SCHRIJF U IN OP ONZE NIEUWSBRIEF

HR Partner KnowHow”

Freelance HR-partner van 1.0 tot 4.0

Durft u met uw medewerkers niet over verloning te spreken? Heeft u moeite om alle juridische veranderingen in te passen? Ziet u verbeterpunten maar lukt het niet om uw medewerkers hierop aan te spreken? Of trekt u de verkeerde profielen aan? Herkenbaar, HR is zoveel meer dan de maandelijkse loonverwerking. Knowhow staat u bij in iedere stap met advies over payroll, legal, organisatie en employer branding.

Strategie
Payroll
1.0 Payroll
Legal affaires
2.0 Legal affaires
organiseren
3.0 Employee journey
employer branding
4.0 Employer branding

1.0 Payroll

Eerst waren het centen

“Ik voel dat mijn medewerkers niet altijd op de hoogte zijn van de inspanning die geleverd worden en hetgeen zij krijgen”

Payroll is vandaag veel meer dan enkel geld geven in ruil voor geïnvesteerde tijd op het werk. Werknemers hechten enorm veel belang aan verloning in de brede zin: optimale verloning, work/life, persoonlijke groei, … 

Daarnaast communiceren uw medewerkers ook veel transparanter over hun verloning (met elkaar). Wat het belang van een waterdichte verloning alleen maar acuter maakt.

1.0

2.0 Legal affaires

Alles moet sociaaljuridisch correct zijn

“Indien de sociale inspectie op bezoek komt, bent ik niet 100% zeker dat ik met alles in orde ben.”

Het ontstaan van onze sociale wetgeving was een positieve evolutie voor het welzijn in ons land. Maar momenteel is het een kluwen aan regels en uitzonderingen, waarin een antwoord moeilijk te vinden is.

U hierin verdiepen om een juist antwoord op uw vraag te vinden, kost soms uren tijd. En bent u dan wel helemaal zeker? Op die manier riskeert u - onbedoeld - alsnog hoge boetes.

2.0

3.0 Employee journey

Van zaakvoerder naar psycholoog?

“Mijn medewerkers verwachten steeds meer van mij als werkgever, ik kan niet meer bijbenen.”

In een niet zo ver verleden werd naar een werknemer gekeken als iemand die enkel kwam werken om brood op de plank te krijgen, en voor de rest totaal niet betrokken was bij de organisatie. 

Op vandaag ligt dit helemaal anders, werknemers verwachten steeds meer verbondenheid met hun werkgever en willen duidelijkheid over hun plaats. Hierdoor wordt het psychosociale aspect van een organisatie belangrijk dan ooit. Effectief leiderschap, duidelijk organisatiestructuren en opleidingsplannen zijn tegenwoordig de norm en geen luxe meer.
 

3.0

4.0 Employer branding

Never ending war on talent

“Het is moeilijk om spontaan mensen aan te trekken, en de personen die ik aantrek zijn vaak geen match met mijn bedrijfscultuur.”

Tot slot evolueren we naar een marketinggericht HR-beleid. Door de schaarste op de arbeidsmarkt is het aantrekken en behouden van talent een slachtveld geworden. 

Hierdoor wordt het onderscheiden en positioneren van uw organisatie in de markt belangrijk dan ooit. U moet vindbaar zijn, voor het type mensen die u wilt aantrekken, tussen de 100-en concurrenten in uw regio.
 

4.0

Wie zijn wij?

Hoe werkt Knowhow?

values

Stap voor stap

Alles wat we doen, doen we samen. Zo gaan we op uw tempo van idee tot realisatie.

values

No-nonsense

Bij ons geen moeilijke woorden of grootse theorieën, maar gewoon gezond verstand omgezet in de praktijk.

values

Alles in huis

Van strategie tot organisatie en opvolging van uw personeelsbeleid, wij 
hebben de knowhow. En voor alles daarbuiten steunen we op onze partners.